Prijediplomski studij Etnologije i kulturne antropologije / Prijediplomski studij Antropologije 2024./2025.

Poštovane buduće studentice, poštovani budući studenti,

zahvaljujemo vam na interesu za naše studije!

S ponosom vas obavještavamo da od akademske godine 2024./2025. Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju upisuje studente u nove studijske programe etnologije i kulturne antropologije i antropologije.

Novi studijski programi nastali su promišljanjem društvenih i tržišnih potreba, u suradnji s poslodavcima i znanstvenicima, nastavnicima, studentima i alumnima naših dvaju studija, kako bi što bolje odgovorili na probleme suvremenog društva.

Na novim studijima svijet ćete razmatrati dubinski i holistički, pristupat ćete etnološkim i antropološkim temama kritički i analitički, obučavat ćete se u vještinama i metodama socijalne i kulturne antropologije, fizičke i medicinske antropologije, antropološke forenzike, kreativne, imaginativne i klasične etnografije.

Vaš je studij prvi put usmjeren na praksu i primjenu kroz koje ćete steći uvide i iskustva potrebne za tržište rada. Učit ćete se samostalnom i grupnom radu, dizajnu, prijavi i vođenju znanstvenih i primijenjenih projekata; stjecat ćete praktična znanja u primjeni etnologije i antropologije u nevladinom sektoru, privatnim tvrtkama i državnim institucijama u kulturi.

Antropologija je studij mogućnosti i onoga što tek dolazi (Anand Pandian), stoga vas pozivamo da u vrijeme nesigurnosti, društvenih nemira i okolišnih kriza zajedno učimo razmišljati i djelovati u smjeru boljih mogućih svjetova.

U nadi da ćemo se družiti na novim studijima Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao najdugovječnijem i najprestižnijem mjestu visokoškolskog obrazovanja u etnologiji i antropologiji u Republici Hrvatskoj, srdačno vas pozivamo da nam se pridružite!

Izvedbeni plan – prijediplomski studij Antropologije 2024.-2025.

Prijediplomski studij Antropologije – struktura reformiranog studija

Izlazna i prijelazna strategija za prijediplomski studij Antropologije

Izvedbeni plan – prijediplomski studij Etnologije i kulturne antropologije 2024.-2025.

Prijediplomski studij Etnologije i kulturne antropologije – struktura reformiranog studija

Izlazna i prijelazna strategija za prijediplomski studij Etnologije i kulturne antropologije