Dr. sc. Rajković Iveta – konzultacije

Zbog službene odsutnosti dr. sc. Marijeta Rajković Iveta konzultacije će umjesto 13. rujna održati 14. rujna od 13.00 do 14.00 sati. Za dodatne termine konzultacija molim studente da se jave na e-mail: mrajkovi@ffzg.hr.

Konzultacije – dr. sc. Petra Kelemen

Za vrijeme jesenskih ispitnih rokova dr. sc. Petra Kelemen konzultacije će održavati 2., 6. i 13. rujna. Studenti se mole da se radi dogovora oko termina nastavnici jave e-mailom.

Dr. sc. Komar – konzultacije

Zbog službene odsutnosti dr. sc. Tibor Komar neće održati konzultacije 11. srpnja 2022. Za sve dodatne termine online ili konzultacija uživo molim studente da se najave mailom.

Rad Tajništva 8. 7. 2022.

Dana 8. 7. 2022. (petak) tajništvo Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju će iznimno raditi sa studentima u terminu od 11:00-12:00.

Rad Tajništva 30. 6. 2022.

Dana 30. 6. 2022. (četvrtak) tajništvo Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju će iznimno raditi sa studentima u terminu od 11:00-12:00.

Ispiti – prof. dr. sc. Tihana Petrović Leš

Zbog spriječenosti nastavnice prof. dr. Sc. Tihane Petrović Leš, početak ispita dana 5. srpnja 2022. godine, pomiče se sa 12.00 na 13.00 h. Zbog broja pristiglih prijava raspored je organiziran na sljedeći način: Antropologija tekstila i Hrvatsko čipkarstvo od 13. 00 do 15.00 h, a od 15.00 h dalje ispiti iz Povijesti hrvatske etnologije.

Održana promocija knjige Lejle Hairlahović-Hušić: Identitet/i muslimana u Cazinskoj krajini

U suizadavaštvu Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju i Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu, uz financijsku potporu MZO RH objavljena je knjiga Identitet/i muslimana u Cazinskoj krajini (2021). Rukopis knjige je doktorska disertacija Lejle Hairlahović-Hušić, doktorandice doktorskog studija Etnologije i kulturne antropologije. Doktorat je pozitivno ocjenjen, no zbog iznenadne smrti doktorandice od COVIDa-19 nije obranjen.

U okviru događanja Lejla- inspiracija budućnosti, u Cazinu je 18. 6. 2022. godine održana promocija knjige, izložba o autoričinom iznimno bogatom životu i radu te Fondacije koja nosi njezino ime. Knjigu su promovirali recenzentica dr. sc. Đženita Sarač Rujanac s Instituta za historiju, izv. prof. Marijeta Rajković Iveta mentorica doktorata i suurednica izdanja te lektorica i dugogodišnja autoričina suradnica prof. Esmira Dervišević. Novac od prodaje knjige koristi Fondacija za stipendiranje doktoranada (https://www.fondacijalejla.ba).

Poziv na prijave – radionica suhozida Petrebišća

Udruga Dragodid i ove godine, u suradnji s Parkom prirode Učka i Općinom Mošćenička Draga, organizira međunarodni, volonterski suhozidni kamp Petrebišća XIII. Kamp će se održati od 30. srpnja do 7. kolovoza 2022. u napuštenom ljetnom selištu Petrebišća na Učki. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane studente i mlade profesionalce da svoje prijave dostave do 1. srpnja 2022.
Detaljne informacije na: http://www.dragodid.org/najavaannouncing-petrebisca-xiii/