Monthly Archives: February 2021

Oblici religioznosti u suvremenim sociokulturnim procesima

Mole se studentice i studenti koji su upisali kolegij Oblici religioznosti u suvremenim sociokulturnim procesima da se jave nastavnici na e-mail marijana@belaj.com kako bi dobili upute o prijavi na e-kolegij u sustavu Omega i o obliku održavanja nastave. Nastava iz kolegija započinje u ponedjeljak 1. ožujka 2020. godine u 11 sati.

Dani etnografskog filma / Dnevi etnografskega filma DEF 2021 – informacija o on-line festivalu

Riječ je o međunarodnom festivalu u organizaciji Slovenskog etnološkog društva i Znanstvenoistraživačkoga instituta SAZU.
Na Danima etnografskog filma DEF 2021 mogu se pogledati etnografski i dokumentarni filmovi, njih 20-tak, koji su izabrani među 200-njak prijavljenih filmova. Uz svaki film popratno se donosi i snimljen razgovor s autorom/icom filma.
Filmovi i razgovori mogu se pogledati besplatno, uz prethodnu registraciju.

Više informacija i registracija na:

http://www.def.si/izbrani-filmi-2021/?frm-page-10142=3

Obavijest studentima 1. godine studija

Prvo predavanje iz kolegija Uvod u kulturnu antropologiju održat će se prema rasporedu 4. ožujka 2021. u 13:00h na Omegi, aktivnost BBB.

Molim sve studente da se što prije upišu u kolegij, lozinka je ukaz. Srdačno, Tanja Bukovčan

MEĐUODSJEČNI IZBORNI KOLEGIJ ‘ČOVJEK I SPORT’

U ljetnom semestru akad. god. 2020./2021. u mogućnosti ste upisati međuodsječni kolegij ‘ČOVJEK I SPORT’. Ovaj izborni kolegij koji se održava DESETU godinu za redom Vam svojim sadržajima pruža uvid u kompleksnost kulture bavljenja sportom i njegovo mjesto u čovjekovom kvalitetnom življenju od davnina. Kolegij njeguje interdisciplinarni pristup te uključuje nastavnike/ce različitih strukovno-ekspertnih profila:

– povijest
– povijest umjetnosti
– sociologija
– filozofija
– lingvistika
– psihologija
– kineziologija

koji s različitih kutova osvjetljuju poziciju sporta u ljudskoj kulturi. S obzirom na tematski okvir, kolegij nudi opsežan uvid u različite aspekte sporta u tom smislu pokazuje se potencijalno jednako interesantnim i za one koji su za sport tek rubno zainteresirani, ali će i oni koji o sportu znadu već štošta svoje spoznaje zasigurno dobrano probuditi i zaokružiti. Budući da je u prijašnjim izdanjima kolegij pobudio popriličan interes brojnih studenata, preporuča se pravovremena odnosno čim ranija prijava.

Kolegij je sadržan u programu odnosno satnici Odsjeka za povijest (Modul 1 nosi 4 ECTS boda, Modul 2 nosi 5 ECTS boda). Nastava će se održavati ponedjeljkom od 18.30 do 20.00 sati, zasad on-line, preko sustava OMEGA, te započinje u ponedjeljak 8. 3. 2021. Studenti/ce se pozivaju da se priključe prvom nastavnom terminu, uključujući i one koji se eventualno neće uspjeti formalno prijaviti na kolegij.

Podrobnije informacije dostupne su u PRILOGU i na sustavu e-učenje OMEGA – (lozinka: CISPORT)

Komparativna mitologija – Obavijest

Mole se studentice i studenti koji su upisali kolegij Komparativna mitologija da se jave nastavniku na e-mail gpsantek@ffzg.hr kako bi dobili upute o prijavi na stranicu kolegija na Omegi i druge informacije vezane uz održavanje nastave na daljinu. Nastava započinje 3. ožujka u 10 sati.

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Raspisan je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.
Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U trenutku prijave rada moraju imati status studenta. Rok za prijavu na natječaj je srijeda, 30. lipnja 2021. do 16 sati.  Rok za dostavu prijava fakultetskom povjerenstvu i kriteriji za ocjenu izvrsnosti studentskih radova bit će objavljeni uskoro.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Više možete saznati na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.