Awards and Acknowledgements

Awards and Acknowledgements


Dr. sc. Petra Kelemen, znan. novakinja – viša asistentica, znan. suradnica i dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević, izv. prof. dobile su 18. listopada 2013. godine Godišnju nagradu Filozofskog fakulteta – za znanstvena, umjetnička i stručna dostignuća u prethodnoj kalendarskoj godini za knjigu “Grad kakav bi trebao biti. Etnološki i kulturnoantropološki osvrti na festivale” (Zagreb, 2012.).
——————————————————————————————————————–
Studentice etnologije i kulturne antropologije Tatjana Enderić (preddiplomski studij), Mirna Tkalčić Simetić i Kristina Vugdelija (diplomski studij) dobile su 18. listopada 2013. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2013.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Milana Černelić, red. prof., dr. sc. Marijeta Rajković, znan. novakinja – viša asistentica, znan. suradnica i Tihana Rubić, znan. novakinja – asistentica dobile su 2012. godine Povelju grada Senja za etnološka istraživanja senjskog zaleđa.
——————————————————————————————————————–
Studentice etnologije i kulturne antropologije Ivana Zlatarić (preddiplomski studij) i Jelena Marijanović (diplomski studij) dobile su 2012. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2012.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Tihana Petrović Leš, izv. prof. proglašena je 24. rujna 2011. godine počasnom građankom Grada Lepoglave. Priznanje joj je dodjeljenoza kontinuirano sudjelovanje i potporu u organizaciji međunarodnih festivala čipke u Lepoglavi u proteklih petnaest godina.
——————————————————————————————————————–
Studentice etnologije i kulturne antropologije Tonja Sedlar (preddiplomski studij) i Mateja Kovačić (diplomski studij) dobile su 2011. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2011.

Studenti etnologije i kulturne antropologije Mihovil Gotal, Karla Hustić, Ana Krznarić, Martina Mišetić, Petra Petrak, Rosaina Šimunović i Kristina Vugdelijia dobili su 19. listopada 2011. godine Nagradu “Franjo Marković” Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za izniman angažman u etnološkim istraživanjima na području Lovinca i Sv. Roka u Lici u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.
——————————————————————————————————————–
Studentica etnologije i kulturne antropologije Kristina Vugdelija (preddiplomski studij) dobila je 2010. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2010.
——————————————————————————————————————–
Student etnologije i kulturne antropologije Bojan Mucko dobio je 2010. godine Rektorovu nagradu za rad “Podaj majko – semiotička analiza podgorskog identiteta”, izrađen na temelju terenskih istraživanja u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Milana Černelić, red. prof., dr. sc. Marijeta Rajković, znan. novakinja – viša asistentica i Tihana Rubić, znan. novakinja – asistentica dobile su Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji znanstveni i nastavni rad za 2009. godinu za 2. i 3. svezak monografije “Živjeti na Krivom Putu”.
——————————————————————————————————————–
Studenti etnologije i kulturne antropologije Silvije Habulinec, Marko Jandrić, Bojan Mucko, Danijela Pandža i Petra Srbljinović dobili su Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji studentski rad za 2009. godinu, za rad na spomenici 50 godina Hrvatskoga etnološkog društva.
——————————————————————————————————————–
Student etnologije i kulturne antropologije Matija Dronjić dobio je 2009. godine Rektorovu nagradu za rad “Predaje o zakopanom blagu na području Velebitskog Podgorja”, izrađen na temelju terenskih istraživanja u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.
——————————————————————————————————————–
Studentica etnologije i kulturne antropologije Marija Ozretić dobila je 2009. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2009.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Tihana Petrović Leš, izv. prof. dobila je Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji znanstveni i nastavni rad za 2008. godinu za knjigu “Lepoglavsko čipkarstvo” (Zagreb, 2008.).

Studenti etnologije i kulturne antropologije Matija Dronjić, Bojan Mucko i Lea Venedobili su 19. listopada 2008. godine Nagradu “Franjo Marković” Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za izniman angažman u etnološkim istraživanjima provedenim na području Krmpota i velebitskog Podgorja u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.

——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Milana Černelić, izv. prof. dobila je Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji znanstveni i nastavni rad za 2007. godinu za knjigu “Bunjevačke studije” (Zagreb, 2006.).
——————————————————————————————————————–
Student etnologije i kulturne antropologije Tomislav Oroz dobio je 2007. godine Nagradu Filozofskog fakulteta za izvrsnost u studiju 2007.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Vitomir Belaj, prof. emeritus dobio je 2006. godine Nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” za životno djelo.
——————————————————————————————————————–
Dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević dobila je Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji znanstveni i nastavni rad za 2006. godinu, za projekt “O Titu kao mitu: Proslava Dana mladosti u Kumrovcu”.
——————————————————————————————————————–
Studenti etnologije i kulturne antropologije Krešimir Bermanec, Mario Katić i Tomislav Oroz dobili su Godišnju nagradu Hrvatskog etnološkog društva “Milovan Gavazzi” u kategoriji studentski rad za 2006. godinu, za projekt “Viški boj i društveno sjećanje” izrađen na temelju terenskih istraživanja u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pod vodstvom dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević .
——————————————————————————————————————–
Studenti etnologije i kulturne antropologije Valentina Baćac, Ivan Galić, Mura Kokotović, Martina Krivić, Sanja Lončar, Tamara Nikolić i student povijesti Stipe Kljaić dobili su 19. listopada 2007. godine Nagradu “Franjo Marković” Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za izniman angažman u etnološkim istraživanjima na području Ravnih kotara provedenih u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.
——————————————————————————————————————–
Studentica etnologije Sanja Lončar dobila je 25. lipnja 2006. godine Rektorovu nagradu za studentski rad “Propitivanje pristupa istraživanju neredovnih oblika predbračnog i bračnog života na primjeru Krivog Puta”, izrađen na temelju terenskih istraživanja u sklopu studijskog programa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod vodstvom dr. sc. Milane Černelić, izv. prof.
——————————————————————————————————————–
Studenti etnologije Danijela Birt, Jasna Dasović, Jasmina Jurković, Petra Kelemen, Nenad Kovačić, Marija Kulušić, Robert Šešerko dobili su 2005. godine Nagradu Filozofskoga fakulteta “Franjo Marković” za doprinos u istraživanju u okviru projekta “Political Places in Change”, voditeljice dr. sc. Kirsti Mathiesen Hjemdahl sa Sveučilišta u Bergenu i dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.