Monthly Archives: March 2023

Poziv na predavanje “Priče namještaja: etnološka i muzeološka promišljanja o stanovanju”

MobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na predavanje PRIČE NAMJEŠTAJA: ETNOLOŠKA I MUZEOLOŠKA PROMIŠLJANJA O STANOVANJU, koje će održati dr. sc. Zvjezdana Antoš, muzejska savjetnica (Etnografski muzej u Zagrebu) u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine u 14:00 sati u dvorani A125, Filozofski fakultet Zagreb.

Više informacija 

Teorije kulturne antropologije – obavijest!!

Molimo sve studente i studentice koji su upisali kolegij “Teorije kulturne antropologije” u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. da kolegij što prije ispišu i upišu zamjenski kolegij (ako je potrebno). Kolegij “Teorije kulturne antropologije” zabunom se našao u izvedbenom planu ljetnog semestra ak. god. 2022./2023. i neće se izvoditi.

Ciklus putopisnih predavanja u Matici hrvatskoj

Pozivamo Vas na novi ciklus putopisnih predavanja u Matici hrvatskoj – Krajevi svijeta 9. Od naših prvih putopisnih susreta u Matici, gledamo li kalendarski, prošlo je već gotovo 20 godina. U ovome ciklusu, s našim predavačima posjetit ćemo ili se prisjetiti putovanja u Indoneziju, Indiju, Papuu-Novu Gvineju, Jordan, Meksiko, Maroko, Sjedinjene države, Oman, Južnu Afriku, Sibir… Čut ćemo kako upravo ovih dana izgleda život u ratom zahvaćenoj Ukrajini, neposredno iza fronte. A posjetit ćemo i manje poznate/nepoznate krajeve Hrvatske. Predavanja su praćena vizualnim zapisima.

Predavanja će se održavati četvrtkom, od ožujka do svibnja 2023., u „staklenoj“ dvorani (auli) Matice hrvatske, Matičina 1 (Strossmayerov trg 14), Zagreb. 

Veselimo se (ponovnom) susretu!

Više informacija o predavanjima i predavačima 

Studentski izbori – studij Antropologije

Studentski izbori za drugu godinu preddiplomskog studija antropologije provest će se u petak, 3.3.2023. na kolegiju Antropološka analiza podataka, dok će se studentski izbori za treću godinu preddiplomskog studija antropologije održati u ponedjeljak, 6.3.2023. na kolegiju Ljudska bihevioralna ekologija.