Poziv na sudjelovanje na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu OTKRIVANJE DALMACIJE VI 3.- 5. 12. 2020.

Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković u Splitu poziva vas na sudjelovanje na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu koji se organizira u sklopu tjedna znanstvenih i stručnih događanja

OTKRIVANJE DALMACIJE VI
Gledati prazninu, čekati
3. – 5. prosinca 2020.

Potaknuta aktualnom situacijom, ova interdisciplinarna konferencija bit će posvećena povijesti i teoriji reprezentacije praznog prostora kroz medije fotografije, filma i drugih umjetničkih praksi. Jednako tako, konferencija je otvorena temi praznine, izolacije i samoće iz perspektive drugih akademskih područja.
Nadamo se da će se ova konferencija održati po našem povratku u gradove, u postizolacijskom periodu, kada će iskustva naše odvojenosti od javnog prostora početi na različite načine doprinositi dugoročnom poboljšanju života u njemu, a koji će trebati senzibilitet, pažnju i strpljenje kako bi se nadvladale pandemijom izazvane distopijske slutnje.
Pozivamo stoga sve one koji žele istražiti povijest i teoriju reprezentacije praznog prostora te fenomen praznine, izolacije i samoće u interdisciplinarnom razgovoru, primarno kroz medij fotografije, da pošalju sažetak od 250 riječi i kratak životopis na e-adresu discoveringdalmatia@gmail.com.

Više informacija na poveznicama:
Otkrivanje Dalmacije VI
Discovering Dalmatia VI