Daily Archives: 15/03/2024

Poziv na predstavljanje projekta Ethno Croatia

Dragi studenti,

srdačno vas pozivamo na predstavljanje projekta Ethno Croatia u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži te općenito projekta Ethno u organizaciji Jeunesses Musicales International. Predstavljanje će se održati u srijedu, 20. ožujka 2024. godine u dvorani A-125 od 11 do 12:30 sati, a vodit će ga Lucija Maroević, etnologinja, glazbenica te koordinatorica projekta Ethno Croatia.

Ethno su glazbeni kampovi za mlade i dio međunarodne mreže glazbenih kampova (Ethno World). Baza Ethna je međusobno dijeljenje tradicijske i svjetske glazbe, s naglaskom na peer-to-peer learning i učenje glazbe isključivo po sluhu, bez nota, uz pomoć umjetničkih mentora. Princip rada na svakom kampu je nešto drugačiji, Ethno Croatia koncipirana je kao tjedan dana radionica na kojima se uče pjesme koje polaznici kampa sami odabiru i podučavaju druge polaznike. Nakon tjedan dana zajedničkog muziciranja, učenja, uvježbavanja i aranžiranja, naš rezultat pokazujemo široj publici na koncertima.

Cilj predstavljanja jest približiti studentima cijeli projekt, Ethno Croatiu posebice, te kako se oni mogu uključiti u iste i zašto je važno da kao etnolozi sudjelujemo u takvim projektima općenito. Predavanje je otvoreno za studente svih godina.