Mjesečni arhivi: studeni 2021.

Izvanredni ispitni rok – prof. dr. sc. Tihana Petrović Leš

Dr. sc. Tihana Petrović Leš održat će ispite u izvanrednom ispitnom roku za kolegije Povijest hrvatske etnologije, Antropologija tekstila i Hrvatsko čipkarstvo u ponedjeljak, 29. 11.2021. s početkom u 13.00 h i u četvrtak, 2.12. 2021., s početkom u 14.00 h. Ispiti su usmeni, održat ćemo ih u prostorima Fakulteta uz sve predviđene epidemiološke mjere.

Etičnost i kulturni pluralizam u hrvatskom obrazovnom sustavu i hrvatskom medijskom prostoru u prikazivanju holokausta i stradanja

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba, 22. studenog 2021. godine, u formi Zoom Webinara, organizira jednodnevni edukacijski webinar pod nazivom ”Etičnost i kulturni pluralizam u hrvatskom obrazovnom sustavu i hrvatskom medijskom prostoru u prikazivanju holokausta i stradanja”.

Program se realizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Webinar se organizira s ciljem što cjelovitijeg sagledavanja etičke dimenzije i razumijevanja kulturnog pluralizma u poučavanju tema antisemitizma, holokausta i stradanja za vrijeme Drugog svjetskog rata u Europi i Hrvatskoj i njihove aktualne interpretacije u suvremenom hrvatskom društvu, unutar hrvatskog obrazovnog sustava, odnosno postojećih kurikuluma te unutar hrvatskog medijskog prostora, hrvatskih medija i hrvatskog javnog mnijenja.

Seminar je namijenjen profesorima, svima zainteresiranima na odsjecima/odjelima studijima povijesti, pedagogije, psihologije, vjeronauka, politologije, novinarstva, komunikologije, socijalnog rada fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih zainteresiranih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Navedeni webinar prvi je u nizu od tri jednodnevna seminara/ tematske cjeline koje će Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u toku ove nastavne godine organizirati u sklopu edukacijskog seminara ”Antisemitizam, holokaust, stradanja: Prošlost u sadašnjosti”.

Poveznica za prijavu na webinar nalazi se u priloženom programu.

Predavanje i radionica HRVATSKO ISELJENIŠTVO U BRAZILU: ZAJEDNICA I ZNANOST

Poštovani,
mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa i Katedra za migracije i manjinske zajednice, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na predavanje i radionicu: HRVATSKO ISELJENIŠTVO U BRAZILU: ZAJEDNICA I ZNANOST koje će održati dr. sc. Milan Puh (Pedagoški fakultet, Sveučilište u São Paulu, Brazil) u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine u 9:30 sati putem Zoom platforme, na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/82006826355?pwd=MlBwVHpzcDFRQ2pZYk1qMVZ3R28zUT09
Meeting ID: 820 0682 6355; Passcode: 456654

Detaljnije o predavanju mobilnaEKA_Milan Puh (2021)

Izložba Hrvatska u Brazilu – iseljenici u dijalogu s domovinom

Poštovani,

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa i Katedra za migracije i manjinske zajednice Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju Vas na izložbu Hrvatska u Brazilu – iseljenici u dijalogu s domovinom, autora dr. sc. Milana Puha (Pedagoški fakultet, Sveučilište u São Paulu, Brazil).
Izložba će biti otvorena od 15. studenoga do 15. prosinca 2021. godine, na Filozofskom fakultetu, na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju (C trakt, suteren).

Detaljnije o izložbi mobilnaEKA_izlozba_Brazil

Sedma knjiga Mošćeničkog zbornika

Djelatnici i studenti Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju su u suradnji s Katedrom čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga objavili sedmu knjigu Mošćeničkog zbornika.