Obrane diplomskih radova

Javna obrana diplomskog rada studentice Nikoline Sever, pod naslovom:

Zagrebački Ksaver: urbanoantropološka analiza podsljemenskog naselja, na studiju Antropologije održat će se u četvrtak, 29.2.2024 u 11:30 h u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević, izv. prof. dr. sc. Sanja Lončar i prof. dr. sc. Valentina Gulin Zrnić.


Javna obrana diplomskog rada studentice Ivane Budimir, pod naslovom:

Infrastrukture zračenja: etnografija elektromagnetskog zagađenja u Zagrebu, na studiju Antropologije i studiju Etnologije i kulturne antropologije održat će se u ponedjeljak, 12.02.2024. godine u 16:00 h u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Marijana Belaj, red. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Sare Velić Horvat, pod naslovom:

Psihijatrijski osvrt na život osoba oboljelih od shizofrenije, na studiju Antropologije, održat će se u srijedu, 10.01.2024. godine u 09:30 h u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak, doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja i izv. prof. dr. sc. Tanja Bukovčan.


Javna obrana diplomskog rada studentice Lare Gotal, pod naslovom:

Medicinski gaslighting u Hrvatskoj: uzroci i posljedice umanjivanja simptoma pacijenata od strane liječnika, na studiju Etnologije i kulturne antropologije, održat će se u četvrtak, 23.11.2023. u 10:30 h u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Marijana Belaj, doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja i izv. prof. dr. sc. Tanja Bukovčan.


Javna obrana diplomskog rada studentice Hane Buntak, pod naslovom:

Bioarheološko istraživanje ljudskih ostataka sa srednjovjekovnog nalazišta Majka Božja Gorska u Loboru (kampanja 2002. godine), na studiju Antropologije, održat će se u ponedjeljak, 09.10.2023. u 08:30 h u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Darko Polšek, doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja, izv. prof. dr. sc. Zdravka Hincak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Josipe Tojčić, pod naslovom:

Bereginje – revitalizacija staroslavenske duhovnosti i zajednica, na studiju Antropologije, održat će se u utorak, 3. 10. 2023. u 11 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek, doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja i prof. dr. sc. Marijana Belaj.


Javna obrana diplomskog rada studentice Agneze Jurić, pod naslovom:

Utjecaj prehrane na ljudske kranijalne morfološke promjene tijekom prijelaza na sedentarni način života, na studiju Antropologije, održat će se u petak, 29.09.2023. u 09:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Darko Polšek, asistent Ivan Grkeš i doc.dr. sc. Davorka Radovčić.


Javna obrana diplomskog rada studenta Ivana Grgone, pod naslovom:

Testiranje sociobiološke pretpostavke o razlikama u dobi spolnih partnera, na studiju Antropologije, održat će se u srijedu 27.09.2023. u 16:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Darko Polšek, doc. dr. sc. Tibor Komar, doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski.


Javna obrana diplomskog rada studentice Mare Tadić pod naslovom:

Transformacija i revitalizacija Martićeve ulice društveno-umjetničkim projektima, na studiju Etnologije i kulturne antropologije, održat će se u utorak 26.09.2023. u 14:00 h u sobi C-002 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Petra Kelemen, izv. prof. dr. sc. Sanja Lončar i nasl. izv. prof. Valentina Gulin Zrnić.


Javna obrana diplomskog rada studenta Ante Pavlova pod naslovom:

Konflikti neliberalne demokracije – sociopolitička psihologija populizma u Hrvatskoj, na studiju Antropologije, održat će se u ponedjeljak 25.09.2023. u 13:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Darko Polšek, dr. sc. Kristina Vugdelija, viša asistentica i izv. prof. dr. sc. Duško Petrović.


Javna obrana diplomskog rada studentice Aleksandre Šteingel  pod naslovom:

Analiza medijskog diskursa – priziv savjesti i odbijeni inducirani pobačaji, na studiju Antropologije, održat će se u utorak 26.09.2023. u 13:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Tanja Bukovčan, izv. prof. dr. sc. Tihana Rubić i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Dore Palada pod naslovom:

Slika o ženskom tijelu uslijed promjena uzrokovanih sindromom policističnih jajnika, na studiju Antropologije, održat će se u utorak 19.09.2023. u 10:00 h u sobi A-125 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Tanja Bukovčan, prof. dr. sc. Marijana Belaj i doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja.


Javna obrana diplomskog rada studentice Petre Ilić pod naslovom:

„Na Sleme, na Sleme, na Sleme“: Kultura planinarenja na Medvednici, na studiju Antropologije, održat će se u ponedjeljak 03.07.2023. u 14:00 h u sobi C-005 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Marijana Belaj, doc. dr. sc. Ivona Grgurinović i zn. savj. u trajnom zvanju Valentina Gulin Zrnić.


Javna obrana diplomskog rada studenta Filipa Huića, pod naslovom:

Iskorištavanje vodenih prehrambenih resursa u gornjem paleolitiku, na studiju Antropologije, održat će se u utorak 20.06.2023. u 9:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu  prof. dr. sc. Darko Polšek, izv.prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i izv. prof. dr. sc. Nikola Vukosavljević.


Javna obrana diplomskog rada studentice Šime Jelić, pod naslovom:

Antropologija u razvoju poslovanja, na studiju Etnologije i kulturne antropologije, održat će se u ponedjeljak, 19. 6. 2023. u 10:00 h u sobi C005 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tibor Komar, izv. prof. dr. sc. Tihana Rubić i red. prof. dr. sc. Marijana Belaj.


Javna obrana diplomskog rada studentice Andree Bosnić, pod naslovom:

Grad Raša – kulturna baština i turizam, na studiju Etnologije i kulturne antropologije, održat će se u utorak, 28. 02. 2023. u 14:00 h u sobi C002 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Sanja Lončar, asistent Ivan Grkeš i izv. prof. dr. sc. Petra Kelemen.


Javna obrana diplomskog rada studentice Gorane Ražnatović, pod naslovom:

Kulturnoantropološka istraživanja u poslovnom okruženju, na studiju Antropologije i studiju Etnologije i kulturne antropologije održat će se u ponedjeljak 27.02.2023. godine u 12:30 h u sobi C-001, pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Marijana Belaj, nasl. doc. dr. sc. Jelena Marković i  izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Sare Fabijanić, pod naslovom:

Metode procjene populacijske pripadnosti, na studiju Antropologije, održat će se u utorak 28.02.2023. godine u 10:00 h u sobi C-009, pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Zdravka Hincak, prof. dr. sc. Darko Polšek i  prof. dr. sc. Damir Mihelić.


Javna obrana diplomskog rada studenta Mislava Peića, pod naslovom:

Čovjek kao pojmovna i kulturna kategorija u sustavu kineskog pisma, na studiju Antropologije, održat će se 27.02.2023. u 10:30 h u sobi C-001, pred Povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Ida Raffaelli, doc. dr. sc. Ivana Buljan i doc. dr. sc. Daniela Katunar.


Javna obrana diplomskog rada studentice Dore Horvat, pod naslovom:

Osobni ornamenti kao začetak simboličnog ponašanja, na studiju Antropologije, održat će se u ponedjeljak 20.02.2023. u 14:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Davorka Radovčić, prof. dr. sc. Darko Polšek i izv. prof. dr. sc. Tihana Rubić.


Javna obrana diplomskog rada studentice Marije Dominko, pod naslovom:

Paleopatologija pleistocenskih paleoantropoloških nalaza s lokaliteta Sierra de Atapuerca, na studiju Antropologije, održat će se u ponedjeljak 20.02.2023. u 13:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Davorka Radovčić, prof. dr. sc. Darko Polšek i izv. prof. dr. sc. Tihana Rubić.


Javna obrana diplomskog rada studentice Irene Polić, pod naslovom:

Identifikacija stereotipa o karakteru stanovnika različitih hrvatskih regija, na studiju Antropologije i studiju Etnologije i kulturne antropologije, održat će se u četvrtak 23.02.2023. u 12:00 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Denis Bratko, prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek i prof. dr. sc. Darko Polšek.


Javna obrana diplomskog rada studenta Branimira Cvrtile, pod naslovom:

Nacionalni i herojski narativi o utakmici Dinamo Zagreb – Crvena Zvezda (13. svibnja 1990.), na studiju Etnologije i kulturne antropologije i studiju Antropologije, održat će se u utorak 14.2.2023. godine u 16:30 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tibor Komar, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i izv. prof. dr. sc. Duško Petrović.


Javna obrana diplomskog rada studentice Petre Benčec Lenard, pod naslovom:

Profesionalizacija majčinstva mama-blogerica, na studiju Etnologije i kulturne antropologije i studiju Sociologije, održat će se u utorak 14.2.2023. godine u 13 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Tihana Rubić, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i izv. prof. dr. sc. Ksenija Klasnić.


Javna obrana diplomskog rada studentice Tamare Bing, pod naslovom:

Neposlušna tijela: narativi o bolesti i društvu, na studiju Etnologije i kulturne antropologije održat će se u četvrtak 02.02.2023. godine u 10 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja i doc. dr. sc. Ivona Grgurinović.


Javna obrana diplomskog rada studenta Sandra Sklepića, pod naslovom:

Vizualna antropologija kao metoda istraživanja, na studiju Antropologije i studiju Etnologije i kulturne antropologije održat će se u srijedu 25.1.2023. godine u 13 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc dr. sc. Tibor Komar, doc. dr. sc. Tanja Bukovčan i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Jelene Batur, pod naslovom,

Koncept herojstva u udžbenicima povijesti Kraljevine Jugoslavije i Nezavisne Države Hrvatske, na studiju Etnologije i kulturne antropologije održat će se u četvrtak 06.10.2022. godine u 14 h u sobi C-005 pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević, doc. dr. sc. Duško Petrović i doc. dr. sc. Snježana Koren.


Javna obrana diplomskog rada studentice Željke Kurečić, pod naslovom:

Problem verbalnog seksualnog uznemiravanja studentica Sveučilišta u Zagrebu, na studiju Antropologije održat će se u srijedu 19.10.2022. godine u 10 h u sobi C-001 pred povjerenstvom u sastavu izv. prof. dr. sc. Mirjana Tonković, doc. dr. sc. Ivona Grgurinović i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Nere Kolić, pod naslovom:

Uzroci slabe rasprostranjenosti ljevorukosti u ljudskoj populaciji, na studiju Antroplogije održat će se u srijedu 28.09.2022. u 09:00 sati u sobi C-007.


Javna obrana diplomskog rada studenta Damjana Roce, pod naslovom:

Reprezentacija hrvatskog istraživača Dragutina Lermana u javnom i znanstvenom diskursu, na Studiju etnologije i kulturne antropologije i Studiju Antropologije, održat će se u četvrtak 29.09.2022. u 14:30 sati u radnoj sobi C007 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Ivona Grgurinović, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak, red. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević.


Javna obrana diplomskog rada studentice Ines Radanović, pod naslovom:

Kulturnoantropološka analiza programa „Osobni razvoj“ u Integral Personal Development Center and School u Zagrebu, na Studiju etnologije i kulturne antropologije održat će se u petak 23.9.2022. s početkom u 12 sati u učionici C001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. Hrvoje Čargonja, Tatjana Enderić, asist., mag. antro. i doc. dr. sc. Tanja Bukovčan.


Javna obrana diplomskog rada studentice Mirne Poropat, pod naslovom:

(Post)kolonijalizam i arheologija, na Studiju etnologije i kulturne antropologije i Studiju arheologije održat će se u četvrtak 22.9.2022. s početkom u 10 sati u učionici C001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr.sc. Tanja Bukovčan, izv. prof. dr. sc. Rajna Šošić Klindžić, izv. prof.dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskog rada studentice Ivane Blagušević, pod naslovom:
LGBTIQ aktivizam na primjeru Zagreb Pridea, održat će se u srijedu 19.1.2022. u 12 sati u hibridnom modelu (radnoj sobi C001 i na konferencijskoj platformi zoom)
pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tibor Komar, doc. dr. sc. Ivona Grgurinović, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.

Obrana se može pratiti online na poveznici:
https://us02web.zoom.us/j/87878361141
U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ili promjena u zdravstvenom stanju članova povjerenstva ili kandidatkinje, obrana će se organizirati isključivo putem zoom konferencijske platforme. U skladu s uputama o provedbi epidemioloških mjera na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, obavijest o eventualnoj promjeni načina održavanja obrane oglasit će se na mrežnim stranicama Odsjeka.


Javna obrana diplomskog rada studenta Viktora Slamniga, pod naslovom: Religija u prehrambenim praksama stanovnika otoka Iža, održat će se u petak 3.12.2021. u 10 sati u hibridnom modelu (u uredu C005 i na konferencijskoj platformi zoom) pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja, izv. prof. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, prof. dr. sc. Marijana Belaj
Obrana se može pratiti online na poveznici

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NTA2NzYyMTMtMWVlZS00NjVjLWFkMDktMzYzMmY5YWIzZWE4%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22966177f7-9bc0-476a-8430-5470af760278%22%2c%22Oid%22%3a%228f2da2c4-c317-425e-b8e7-78bed1afae1d%22%7d


Javna obrana diplomskog rada studenta Matije Krizmanića, pod naslovom: Heteronormativnost u Hrvatskoj na primjeru pravnog i medijskog položaja duginih obitelji, održat će se u petak 23.7.2021. u 10 sati u hibridnom modelu (radnoj sobi C001 i na konferencijskoj platfrmi zoom) pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak,  doc. dr. sc. Tihana Rubić.
Obrana se može pratiti online na poveznici

https://us02web.zoom.us/j/82138270047?pwd=VXBWR1dIdU9BdlVJS2RRR2hXMndvdz09


Javna obrana diplomskog rada studentice Matee Korde, pod naslovom: Heroizacija medicinskih radnika u pandemiji covid-19: slučaj Hrvatske, održat će se u petak 2.7.2021. u 10 sati pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Tibor Komar, doc., dr. sc. Duško Petrović, doc., dr.sc. Tanja Bukovčan, doc., izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak, asist. Kristina Vugdelija.
Obrana se može pratiti online na poveznici https://us02web.zoom.us/j/84508033338?pwd=NkNTdVhyWEZQdU1qN3RQZEFGeWZkUT09


Javna obrana diplomskog rada studentice Gabrijele Perhaj, pod naslovom: Etika i izazovi u postupanju s ljudskim skeletnim ostacima, održat će se u četvrtak 1.7.2021. u 9 sati pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Tibor Komar, doc., dr. sc. Darko Polšek, red. prof. i dr. sc. Zdravko Petanjek, red. prof.
Obrana se može pratiti online na poveznici https://us04web.zoom.us/j/7742570307?pwd=Q0Q1ajhOU2xDcFNHRnM2OXNWaUt0QT09


Javna obrana diplomskog rada studentice Tene Trgovčević, pod naslovom: Tijelo kao slikovnica – samopoimanje i iskustva tetoviranih odgovojno-obrazovnih djelatnika, održat će se u petak 18.6.2021. u 10 sati u prostoriji C-001 pred povjerenstvom u sastavu doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, doc. dr. sc. Marija Bartulović, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskoga rada studentice Klare Šovagović, pod naslovom “Ženska točka gledišta” u suvremenom hrvatskom filmu, održat će se u utorak, 13.4.2021., s početkom u 9:30 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, doc. dr. sc. Tibor Komar, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.
Obrana se može pratiti online na poveznici: https://us02web.zoom.us/j/87981512916?pwd=emd0ZVFERktNK1VaQm4zM1dyZlJNZz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Ivane Čuljak, pod naslovom “Odnos etnologije i muzeologije na primjeru izložbe „Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina“, održat će se u četvrtak, 25.2.2021., s početkom u 17 sati, pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Darko Babić, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i red. prof. dr. sc. Žarka Vujić.
Obrana se može pratiti online na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/84315555141?pwd=ZVJ5YlA4ZEJNVTdJVnBYaWN4SmNhUT09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Barbare Kriletić, pod naslovom “Forenzična antropologija – otisci iz prošlosti” , održat će se u srijedu 17.2.2021., u 10 sati, pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva, prof. dr. sc. Damir Mihelić, član povjerenstva, izv. prof. dr. sc. Zdravka Hincak, član i mentor.

Obrana se može pratiti online na poveznici https://us02web.zoom.us/j/84405486039?pwd=SnBzc2NsVm5XUWt5bWdqbWhqVUFsZz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Maje Drobac, pod naslovom “Plesna baština bharatanatjama i njezini suvremeni odjeci – primjer predstave OSTATCI / sjećanja”, održat će se u petak, 12.2.2021., s početkom u 11 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i red. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević.

Obrana se može pratiti online na poveznici

https://us02web.zoom.us/j/85999171918?pwd=VHRuRjRmbitjLy9SK0pDNnRwOFhvUT09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Aleksandre Relić pod naslovom “Biti interspolan u Hrvatskoj – studija slučaja E.(25)”, održat će se u ponedjeljak, 8.2.2021. s početkom u 10 sati pred povjerenstvom u sastavu:
doc.dr.sc. Tanja Bukovčan,
doc.dr.sc. Tibor Komar,
izv. prof.dr.sc. Sanja Potkonjak.

Obrana se može pratiti online, na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/83811024868?pwd=VnFDRXhrQzgrQ2NLVmMyaWlEYUJ2dz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Hane Omrčen pod naslovom “Antropologija kiborga”, održat će se u srijedu, 23.12.2020., s početkom u 10 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Tibor Komar, doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski i dr. sc. Vjera Lopina, viša asistentica.


Javna obrana diplomskoga rada studentice Maše Borović pod naslovom “Pokret ‘Hrana, a ne oružje’: zagrebački kolektiv kao primjer transnacionalne anarhističke prakse”, održat će se u učionici A-112, u četvrtak, 13.2.2020., s početkom u 13 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Ivona Grgurinović, doc. dr. sc. Kruno Kardov i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskoga rada studentice Ines Jambrek pod naslovom “Knjiga za svaku ženu: kvalitativna analiza konstrukcija ženskih identiteta u (post)socijalizmu”, održat će se u nastavničkoj sobi C-007, u petak, 31.1.2020., s početkom u 12 sati, pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak, prof. dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević, doc. dr.sc. Tihana Rubić.


Javna obrana diplomskoga rada studenta Lovre Praznika pod naslovom “Postindustrijska etnografija: analiza (ne)uspješnih procesa gentrifikacije u gradu Zagrebu”, održat će se u nastavničkoj sobi C-007, u petak, 20.9.2019., s početkom u 12 sati, pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, doc. dr. sc. Duško Petrović i izv.prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Obrana interdisciplinarnog diplomskog rada studentice Mie Felić pod naslovom “Životinjsko pitanje i kritička animalistika – položaj ne-ljudi u društvenim znanostima” održat će se 25. rujna 2019. g. u dvorani A-228 s početkom u 9.00 h.


U utorak, 26. ožujka 2019. godine u 14 h održat će se obrana diplomskog rada studentice Lucije Bukovčan pod naslovom “Javna događanja i konstrukcija prostora – primjer Svetonedeljskog kulturnog ljeta u dvorcu Kerestinec”, pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Sanja Lončar, dr. sc. Milana Černelić i dr. sc. Petra Kelemen.


U četvrtak, 20.12.2018. u 10 i 30 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Andree Kovač pod naslovom “Bijeg od utopije mnogostrukog autorstva u zaklon fikcije: Glasovi Utopije Svetlane Aleksijevič i problemi suvremenog etnografskog pisanja”; pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, doc. dr. sc. Duško Petrović dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.


Obrana diplomskog rada studentice Petre Marčinko pod naslovom „Revitalizacija povijesne jezgre Dubrovnika: ključni akteri i prijepori“ održat će se u petak, 21. prosinca 2018. godine u 9 h u dvorani A-220 pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Sanja Lončar, dr. sc. Jana Vukić i dr. sc. Petra Kelemen.


Obrana diplomskog rada studentice Kristine Dobre „Tatauiranje kao kulturno antropološki fenomen: uvod u istraživanje“ bit će održana u utorak, 18. prosinca 2018. godine u sobi C-004 s početkom u 17.00 h. Obrana će biti pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc Sanja Potkonjak, dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i dr. sc. Tihana Petrović Leš (mentorica).


U petak, 14.12.2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Anamarije Remenarić pod naslovom “Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ – urbani element usred polja”; pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof. dr. sc. Hajrudin Hromadžić, doc. dr. sc. Sanja Potkonjak.


U srijedu, 19.12.2018. u 12 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Dine Gojković pod naslovom “Kraniometrija-varijacije u populaciji i među populacijama” pred povjerenstvom u sastavu:
nasl. doc. dr. sc. Tomislav Lauc,
red. prof. dr. sc. Darko Polšek,
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak.


U utorak, 23. 10. 2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Žane Tkalčić pod naslovom “Život i položaj žene u derviškoj zajednici” pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Tihana Rubić
doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj


U petak, 28.10.2018. u 12 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Jelene Matičić pod naslovom “Spiritizam u internetskim komunikacijskim kanalima” pred povjerenstvom u sastavu:
prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek
dr. sc. Tibor Komar
izv. prof. dr.sc. Marijana Belaj


Diplomantica : Valentina Pakšec
Datum obrane diplomskog rada: srijeda, 26. 09. 2018. u 9:00 sati u zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018)
Tema diplomskog rada: Stvaranje biološkog profila: prikaz antropološke građe s arheološkog lokaliteta Lobor – Majka Božja Gorska
Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:
prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva
doc. dr. sc. Marcel Burić, član povjerenstva
izv.prof.. dr. sc. Zdravka Hincak, članica povjerenstva


Diplomantica : Valentina Kovač
Datum obrane diplomskog rada: srijeda, 26. 09. 2018. u 10:00 sati u zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018)
Tema diplomskog rada: Makromorfološke i histološke metode odredbe doživljene starosti na dentalnom materijalu: primjer analize uzoraka s arheološkog lokaliteta Lobor – Majka Božja Gorska
Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:
prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva
doc. dr. sc. Marcel Burić, član povjerenstva
izv.prof.. dr. sc. Zdravka Hincak, članica povjerenstva


U srijedu, 26.9.2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Tatjana Enderić pod naslovom “Tijelo u pokretima zdravog načina života” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednik povjerenstva: doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja
komentorica: doc.dr.sc. Sanja Potkonjak
mentorica: doc.dr.sc.Tanja Bukovčan


U ponedjeljak 24.9.2018. u 11 sati, u nastavničkoj sobi C-007, održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Marije Buntak pod naslovom:
Nietzscheovo poimanje tijela: Apologija plesa.
Stručno povjerenstvo:
predsjednik: prof. dr.sc. Darko Polšek
članica: doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr.sc. Luka Bogdanić


U petak, 21.9.2018. održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Maje Biličić pod naslovom “SIMBOLIZAM ZUBA I LUBANJE” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednik povjerenstva: prof. dr.sc. Darko Polšek
članica povjerenstva: doc.dr.sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc.dr.sc. Tomislav Lauc


U četvrtak 20. rujna 2018. u 11:00 sati u nastavničkoj sobi C-007 održat će se obrana jedinstvenog diplomskog rada studentice Petre Čačić pod naslovom “Sudioničko upravljanje u društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Jana Vukić
komentorica: doc. dr. sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr. sc. Kruno Kardov


U četvrtak 13. rujna u 17:00 sati u nastavničkoj sobi C-007 održat će se obrana diplomskog rada studentice Maje Pavlinić pod nazivom
“Vizualni identitet Zagreba na primjeru street art-a i performansa – suvremena umjetnost u javnom prostoru”
predsjednik povjerenstva: prof. dr. sc. Darko Polšek
članica povjerenstva: doc dr. sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr. sc. Winton Afrić


U četvrtak 12. srpnja. u 11:00 sati u sobi C-003 održat će se obrana diplomskog rada studentice Ane Vlajčević pod nazivom “Pokladni običaji u Muću”
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Tihana Rubić
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskoga rada studentice Nine Malčić Pirin s naslovom “Kimono-suvremena uporaba (studija slučaja: Japanke u Zagrebu)” pod mentorstvom dr. sc. Tihane Petrović Leš održat će se dana 9. ožujka 2018. godine s početkom u 13.00 h u nastavničkoj sobi C-004.


Obrana integriranog diplomskog rada Tomislava Augustinčića, pod naslovom „Goranovo proljeće: mjesto i sjećanje u kontekstu pjesničkog festivala“, održat će se u petak, 29. rujna 2017. godine, u uredu C-005, s početkom u 12 h. Diplomski rad izrađen je pod mentorstvom dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević i dr. sc. Petre Kelemen.


U četvrtak, 21. rujna 2017. u 9.30 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Religija i liječenje ovisnosti – primjer Zajednice Cenacolo”, studenta Filipa Trbojevića, pred povjerenstvom u sastavu:
izv. prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek
prof. dr. sc. Jadranka Grbić
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj


U utorak, 19. rujna 2017. u 11:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Uporaba religije u novačenju boraca za tzv. Islamsku državu”, studenta Vigora Vukotića, pred povjerenstvom u sastavu:

doc. prof. dr. sc. Duško Petrović
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj
doc. dr. sc. Tarik Kulenović


U ponedjeljak, 11. rujna 2017. u 11:00 sati u sobi C-007 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Teorija u praksi: ekofeministički principi u radu udruge Zemlja za nas”, studentice Sare Morić, pred povjerenstvom u sastavu:

izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac
dr. sc. Ivona Grgurinovic, znan. sur.
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak


U ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 15:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Plovidba kao figura sjećanja – primjer vapora na otoku Braču”, studenta Vesne Matic, pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak
dr. sc. Duško Petrović, znan. novak
izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević


U četvrtak 6. srpnja 2017. u 11:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Urbani identiteti, mjesta sjećanja i kulturne politike: primjer grada Lodza”, studenta Martina Bogdana, pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Tanja Bukovčan
izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević
dr. sc. Željka Miklošević, poslijedoktorandica


U utorak 25. travnja 2017. u 11:00 sati u sobi C-003 održat će se obrana diplomskog rada: Bijeli maškari iz Putnikovića na poluotoku Pelješcu
studentica: Tamara Kušić
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskog rada Tare Pivac pod naslovom: Coprnice ili narodne liječnice. Alternativne uloge žena u predindustrijskim društvima Europe, prema dogovoru, održat će se u srijedu, 14.9.2016. s početkom u 8:15, u sobi C-007, pred povjerenstvom u sastavu:
1. dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
2. dr. sc. Tanja Bukovcan, doc.
3. dr. sc. Sanja Potkonjak, doc.


Dana 26.02.2016. u C-001 održat će se obrana diplomskog rada Marije Vukšić pod naslovom: Socijalno neprihvatljiv – stigmatizacija transrodne osobe u Hare Krišna zajednici u Hrvatskoj.


U petak 19. veljače 2016. u 11:00 sati u prostoriji C-007 održat će se javna obrana diplomskog rada: Malinowski i poslije Malinowskog. Razvoj ideje terenskog rada
student: Igor Ivko
predsjednik povjerenstva: dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
članica povjerenstva: dr.sc. Ivona Grgurinović, znan. sur.
članica povjerenstva/mentorica: dr.sc. Sanja Potkonjak, doc.


U petak 27. studenog 2015. u 12:00 sati u sobi C-007 održat će se javna obrana diplomskog rada: ANTROPOLOGIJA ŽENE I FEMINISTIČKE INTERVENCIJE UNUTAR ANTROPOLOŠKE ZNANOSTI
studentica: Leila Karinčić
predsjednica povjerenstva: dr. sc. Tanja Bukovčan, doc.
član povjerenstva/mentor: dr.sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
članica povjerenstva/komentorica: dr.sc. Sanja Potkonjak, doc.


U ponedjeljak 28. rujna 2015. u 10:00 sati u sobi C-003 održat će se javna obrana diplomskog rada: PORODNI OBIČAJI I POLOŽAJ ŽENE NA PODRUČJU ZAPADNE BILOGORE
studentica: Ivana Ružić
predsjednica povjerenstva: dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


U ponedjeljak, 21.9.2015., održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada na dvopredmetnom diplomskom studiju pedagogije i etnologije i kulturne antropologije: Škola mladih V suncu i senci.
student: Ivan Šikić
mentor: dr. sc. Vlatko Previšić
komentor: dr.sc. Branko Đaković


U utorak 14.7.2015. u 12:00 sati u sobi C-003 održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada: DJETINJSTVO, SLOBODNO VRIJEME I ODRASTANJE U BAČKOM MONOŠTORU SREDINOM 20.STOLJEĆA
studentica: Sonja Periškić
predsjednica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić
komentorica: dr. sc. Sandra Car, znan. novakinja


U srijedu 8.7.2015. u 13 sati u sobi A-008 održat će se javna obrana diplomskog rada: FISKULTURA. TJELESNE PRAKSE SOCIJALIZMA.
studentica: Nataša Mihoci
mentor: dr. sc. Tibor Komar


U utorak 7.7.2015. s početkom u 10.45 sati u dvorani A-018 (Arheološka zbirka) održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
Običaj prošnje u Bačkom Monoštoru i Bačkom Bregu – mogućnosti muzejske dokumentacije i prezentacije zvučnih zapisa
studentica: Katarina Dimšić
predsjednica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić
komentor: doc. dr. sc. Goran Zlodi


U utorak 7.7.2015. s početkom u 9 sati, u sobi C-005, održat će se javna obrana diplomskog rada: SPLITSKA RADUNICA KAO TURISTIČKA DESTINACIJA: STUDIJA DRUŠTVENIH INTERAKCIJA
studentica: Helena Mijić
mentorica: izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević


U utorak 30.6.2015. s početkom u 9 sati, u sobi C-005, održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
TIJELA, POKRETI, IZVEDBE: KULTURNOANTROPOLOŠKA STUDIJA PLESNE INTEGRACIJE
studentica: Irma Unušić
mentorica: izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević
komentorica: nasl. izv. prof. dr. sc. Valentina Gulin Zrnić


Javna obrana diplomskog rada pod naslovom Lijepa Naša, Vaša: konstrukcija nacionalne imaginacije kroz pogled drugog studentice Jasmine Mirković, održat će se u utorak 26.5. 2015. godine u sobi C-007 s početkom u 11 sati pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, predsjednica povjerenstva
dr.sc. Duško Petrović, član povjerensva
izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, mentor, član povjerenstva


U srijedu 29. travnja s početkom u 12 sati, u sobi C-003, održat će se javna obrana diplomskog rada: BOŽIĆNI OBIČAJI U HRVATSKOJ I ITALIJI
studentica: Ivana Sajko
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskog rada pod naslovom Između dominacije i suučesništva – o strateškom pozicioniranju etnografa studentice Ivane Jandrić održat će se u četvrtak 5. veljače 2015. godine u sobi C-007 s početkom u 11 sati pred povjerenstvom u sastavu:
izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, predsjednik povjerenstva
dr. sc. Ivona Grgurinović, članica povjerenstva
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, mentorica, članica povjerenstva


studentica: Anja Ribarić
rad: Uloga krsnika u liječenju stanovništva sjeverne Istre u dvadesetom stoljeću
mentorica: dr. sc. Marijana Belaj, izv. prof.
vrijeme i mjesto obrane: 14. 1. 2015. u 11 sati, C-005


U ponedjeljak 22.12.2014. s početkom u 15 sati, u sobi C-002, održati će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
KONSTRUKCIJE IDENTITETA NA PRIMJERIMA MEĐUNARODNIH MIGRANATA U ZAGREBU
studentica: Marija Biljan
mentorica: doc. dr. sc. Caroline Hornstein Tomić
komentorica: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta