Obrane diplomskih radova


Javna obrana diplomskoga rada studentice Klare Šovagović, pod naslovom “Ženska točka gledišta” u suvremenom hrvatskom filmu, održat će se u utorak, 13.4.2021., s početkom u 9:30 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Tanja Bukovčan,  doc. dr. sc. Tibor Komar, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.
Obrana se može pratiti online na poveznici: https://us02web.zoom.us/j/87981512916?pwd=emd0ZVFERktNK1VaQm4zM1dyZlJNZz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Ivane Čuljak, pod naslovom “Odnos etnologije i muzeologije na primjeru izložbe „Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina“, održat će se u četvrtak, 25.2.2021., s početkom u 17 sati, pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Darko Babić, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i red. prof. dr. sc. Žarka Vujić.
Obrana se može pratiti online na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/84315555141?pwd=ZVJ5YlA4ZEJNVTdJVnBYaWN4SmNhUT09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Barbare Kriletić, pod naslovom “Forenzična antropologija – otisci iz prošlosti” , održat će se u srijedu 17.2.2021., u 10 sati, pred povjerenstvom u sastavu:  prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva, prof. dr. sc. Damir Mihelić, član povjerenstva, izv. prof. dr. sc. Zdravka Hincak, član i mentor.

Obrana se može pratiti online na poveznici https://us02web.zoom.us/j/84405486039?pwd=SnBzc2NsVm5XUWt5bWdqbWhqVUFsZz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Maje Drobac,  pod naslovom “Plesna baština bharatanatjama i njezini suvremeni odjeci – primjer predstave OSTATCI / sjećanja”, održat će se u petak, 12.2.2021., s početkom u 11 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak i red. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević.

Obrana se može pratiti online na poveznici

https://us02web.zoom.us/j/85999171918?pwd=VHRuRjRmbitjLy9SK0pDNnRwOFhvUT09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Aleksandre Relić pod naslovom “Biti interspolan u Hrvatskoj – studija slučaja E.(25)”, održat će se u ponedjeljak, 8.2.2021. s početkom u 10 sati pred povjerenstvom u sastavu:
doc.dr.sc. Tanja Bukovčan,
doc.dr.sc. Tibor Komar,
izv. prof.dr.sc. Sanja Potkonjak.

Obrana se  može pratiti online, na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/83811024868?pwd=VnFDRXhrQzgrQ2NLVmMyaWlEYUJ2dz09


Javna obrana diplomskoga rada studentice Hane Omrčen pod naslovom “Antropologija kiborga”, održat će se u srijedu, 23.12.2020., s početkom u 10 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Tibor Komar, doc. dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski i dr. sc. Vjera Lopina, viša asistentica.


Javna obrana diplomskoga rada studentice Maše Borović pod naslovom “Pokret ‘Hrana, a ne oružje’: zagrebački kolektiv kao primjer transnacionalne anarhističke prakse”, održat će se u učionici A-112, u četvrtak, 13.2.2020., s početkom u 13 sati, pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Ivona Grgurinović, doc. dr. sc. Kruno Kardov i izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Javna obrana diplomskoga rada studentice Ines Jambrek pod naslovom “Knjiga za svaku ženu: kvalitativna analiza konstrukcija ženskih identiteta u (post)socijalizmu”, održat će se u nastavničkoj sobi C-007, u petak, 31.1.2020., s početkom u 12 sati, pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak, prof. dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević, doc. dr.sc. Tihana Rubić.


Javna obrana diplomskoga rada studenta Lovre Praznika pod naslovom “Postindustrijska etnografija: analiza (ne)uspješnih procesa gentrifikacije u gradu Zagrebu”, održat će se u nastavničkoj sobi C-007, u petak, 20.9.2019., s početkom u 12 sati, pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, doc. dr. sc. Duško Petrović i izv.prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.


Obrana interdisciplinarnog diplomskog rada studentice Mie Felić pod naslovom “Životinjsko pitanje i kritička animalistika – položaj ne-ljudi u društvenim znanostima” održat će se 25. rujna 2019. g. u dvorani A-228 s početkom u 9.00 h.


U utorak, 26. ožujka 2019. godine u 14 h održat će se obrana diplomskog rada studentice Lucije Bukovčan pod naslovom “Javna događanja i konstrukcija prostora – primjer Svetonedeljskog kulturnog ljeta u dvorcu Kerestinec”, pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Sanja Lončar, dr. sc. Milana Černelić i dr. sc. Petra Kelemen.


U četvrtak, 20.12.2018. u 10 i 30 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Andree Kovač pod naslovom “Bijeg od utopije mnogostrukog autorstva u zaklon fikcije: Glasovi Utopije Svetlane Aleksijevič i problemi suvremenog etnografskog pisanja”; pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, doc. dr. sc. Duško Petrović dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.


Obrana diplomskog rada studentice Petre Marčinko pod naslovom „Revitalizacija povijesne jezgre Dubrovnika: ključni akteri i prijepori“ održat će se u petak, 21. prosinca 2018. godine u 9 h u dvorani A-220 pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Sanja Lončar, dr. sc. Jana Vukić i dr. sc. Petra Kelemen.


Obrana diplomskog rada studentice Kristine Dobre „Tatauiranje kao kulturno antropološki fenomen: uvod u istraživanje“ bit će održana u utorak, 18. prosinca 2018. godine u sobi C-004 s početkom u 17.00 h. Obrana će biti pred povjerenstvom u sastavu: dr. sc Sanja Potkonjak, dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i dr. sc. Tihana Petrović Leš (mentorica).


U petak, 14.12.2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Anamarije Remenarić pod naslovom “Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ – urbani element usred polja”; pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof. dr. sc. Hajrudin Hromadžić, doc. dr. sc. Sanja Potkonjak.


U srijedu, 19.12.2018. u 12 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Dine Gojković pod naslovom “Kraniometrija-varijacije u populaciji i među populacijama” pred povjerenstvom u sastavu:
nasl. doc. dr. sc. Tomislav Lauc,
red. prof. dr. sc. Darko Polšek,
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak.


U utorak, 23. 10. 2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Žane Tkalčić pod naslovom “Život i položaj žene u derviškoj zajednici” pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Tihana Rubić
doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj


U petak, 28.10.2018. u 12 sati održat će se javna obrana diplomskoga rada studentice Jelene Matičić pod naslovom “Spiritizam u internetskim komunikacijskim kanalima” pred povjerenstvom u sastavu:
prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek
dr. sc. Tibor Komar
izv. prof. dr.sc. Marijana Belaj


Diplomantica : Valentina Pakšec
Datum obrane diplomskog rada: srijeda, 26. 09. 2018. u 9:00 sati u zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018)
Tema diplomskog rada: Stvaranje biološkog profila: prikaz antropološke građe s arheološkog lokaliteta Lobor – Majka Božja Gorska
Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:
prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva
doc. dr. sc. Marcel Burić, član povjerenstva
izv.prof.. dr. sc. Zdravka Hincak, članica povjerenstva


Diplomantica : Valentina Kovač
Datum obrane diplomskog rada: srijeda, 26. 09. 2018. u 10:00 sati u zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018)
Tema diplomskog rada: Makromorfološke i histološke metode odredbe doživljene starosti na dentalnom materijalu: primjer analize uzoraka s arheološkog lokaliteta Lobor – Majka Božja Gorska
Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:
prof. dr. sc. Darko Polšek, predsjednik povjerenstva
doc. dr. sc. Marcel Burić, član povjerenstva
izv.prof.. dr. sc. Zdravka Hincak, članica povjerenstva


U srijedu, 26.9.2018. u 11 sati održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Tatjana Enderić pod naslovom “Tijelo u pokretima zdravog načina života” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednik povjerenstva: doc. dr. sc. Hrvoje Čargonja
komentorica: doc.dr.sc. Sanja Potkonjak
mentorica: doc.dr.sc.Tanja Bukovčan


U ponedjeljak 24.9.2018. u 11 sati, u nastavničkoj sobi C-007, održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Marije Buntak pod naslovom:
Nietzscheovo poimanje tijela: Apologija plesa.
Stručno povjerenstvo:
predsjednik: prof. dr.sc. Darko Polšek
članica: doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr.sc. Luka Bogdanić


U petak, 21.9.2018. održat će se javna obrana diplomskog rada studentice Maje Biličić pod naslovom “SIMBOLIZAM ZUBA I LUBANJE” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednik povjerenstva: prof. dr.sc. Darko Polšek
članica povjerenstva: doc.dr.sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc.dr.sc. Tomislav Lauc


U četvrtak 20. rujna 2018. u 11:00 sati u nastavničkoj sobi C-007 održat će se obrana jedinstvenog diplomskog rada studentice Petre Čačić pod naslovom “Sudioničko upravljanje u društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj” pred povjerenstvom u sastavu:
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Jana Vukić
komentorica: doc. dr. sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr. sc. Kruno Kardov


U četvrtak 13. rujna u 17:00 sati u nastavničkoj sobi C-007 održat će se obrana diplomskog rada studentice Maje Pavlinić pod nazivom
“Vizualni identitet Zagreba na primjeru street art-a i performansa – suvremena umjetnost u javnom prostoru”
predsjednik povjerenstva: prof. dr. sc. Darko Polšek
članica povjerenstva: doc dr. sc. Sanja Potkonjak
mentor: doc. dr. sc. Winton Afrić


U četvrtak 12. srpnja. u 11:00 sati u sobi C-003 održat će se obrana diplomskog rada studentice Ane Vlajčević pod nazivom “Pokladni običaji u Muću”
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Tihana Rubić
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskoga rada studentice Nine Malčić Pirin s naslovom “Kimono-suvremena uporaba (studija slučaja: Japanke u Zagrebu)” pod mentorstvom dr. sc. Tihane Petrović Leš održat će se dana 9. ožujka 2018. godine s početkom u 13.00 h u nastavničkoj sobi C-004.


Obrana integriranog diplomskog rada Tomislava Augustinčića, pod naslovom „Goranovo proljeće: mjesto i sjećanje u kontekstu pjesničkog festivala“, održat će se u petak, 29. rujna 2017. godine, u uredu C-005, s početkom u 12 h. Diplomski rad izrađen je pod mentorstvom dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević i dr. sc. Petre Kelemen.


U četvrtak, 21. rujna 2017. u 9.30 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Religija i liječenje ovisnosti – primjer Zajednice Cenacolo”, studenta Filipa Trbojevića, pred povjerenstvom u sastavu:
izv. prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek
prof. dr. sc. Jadranka Grbić
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj


U utorak, 19. rujna 2017. u 11:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Uporaba religije u novačenju boraca za tzv. Islamsku državu”, studenta Vigora Vukotića, pred povjerenstvom u sastavu:

doc. prof. dr. sc. Duško Petrović
izv. prof. dr. sc. Marijana Belaj
doc. dr. sc. Tarik Kulenović


U ponedjeljak, 11. rujna 2017. u 11:00 sati u sobi C-007 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Teorija u praksi: ekofeministički principi u radu udruge Zemlja za nas”, studentice Sare Morić, pred povjerenstvom u sastavu:

izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac
dr. sc. Ivona Grgurinovic, znan. sur.
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak


U ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 15:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Plovidba kao figura sjećanja – primjer vapora na otoku Braču”, studenta Vesne Matic, pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak
dr. sc. Duško Petrović, znan. novak
izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević


U četvrtak 6. srpnja 2017. u 11:00 sati u sobi C-005 održat će se obrana diplomskog rada pod naslovom “Urbani identiteti, mjesta sjećanja i kulturne politike: primjer grada Lodza”, studenta Martina Bogdana, pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Tanja Bukovčan
izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević
dr. sc. Željka Miklošević, poslijedoktorandica


U utorak 25. travnja 2017. u 11:00 sati u sobi C-003 održat će se obrana diplomskog rada: Bijeli maškari iz Putnikovića na poluotoku Pelješcu
studentica: Tamara Kušić
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskog rada Tare Pivac pod naslovom: Coprnice ili narodne liječnice. Alternativne uloge žena u predindustrijskim društvima Europe, prema dogovoru, održat će se u srijedu, 14.9.2016. s početkom u 8:15, u sobi C-007, pred povjerenstvom u sastavu:
1. dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
2. dr. sc. Tanja Bukovcan, doc.
3. dr. sc. Sanja Potkonjak, doc.


Dana 26.02.2016. u C-001 održat će se obrana diplomskog rada Marije Vukšić pod naslovom: Socijalno neprihvatljiv – stigmatizacija transrodne osobe u Hare Krišna zajednici u Hrvatskoj.


U petak 19. veljače 2016. u 11:00 sati u prostoriji C-007 održat će se javna obrana diplomskog rada: Malinowski i poslije Malinowskog. Razvoj ideje terenskog rada
student: Igor Ivko
predsjednik povjerenstva: dr. sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
članica povjerenstva: dr.sc. Ivona Grgurinović, znan. sur.
članica povjerenstva/mentorica: dr.sc. Sanja Potkonjak, doc.


U petak 27. studenog 2015. u 12:00 sati u sobi C-007 održat će se javna obrana diplomskog rada: ANTROPOLOGIJA ŽENE I FEMINISTIČKE INTERVENCIJE UNUTAR ANTROPOLOŠKE ZNANOSTI
studentica: Leila Karinčić
predsjednica povjerenstva: dr. sc. Tanja Bukovčan, doc.
član povjerenstva/mentor: dr.sc. Tomislav Pletenac, izv. prof.
članica povjerenstva/komentorica: dr.sc. Sanja Potkonjak, doc.


U ponedjeljak 28. rujna 2015. u 10:00 sati u sobi C-003 održat će se javna obrana diplomskog rada: PORODNI OBIČAJI I POLOŽAJ ŽENE NA PODRUČJU ZAPADNE BILOGORE
studentica: Ivana Ružić
predsjednica povjerenstva: dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


U ponedjeljak, 21.9.2015., održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada na dvopredmetnom diplomskom studiju pedagogije i etnologije i kulturne antropologije: Škola mladih V suncu i senci.
student: Ivan Šikić
mentor: dr. sc. Vlatko Previšić
komentor: dr.sc. Branko Đaković


U utorak 14.7.2015. u 12:00 sati u sobi C-003 održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada: DJETINJSTVO, SLOBODNO VRIJEME I ODRASTANJE U BAČKOM MONOŠTORU SREDINOM 20.STOLJEĆA
studentica: Sonja Periškić
predsjednica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić
komentorica: dr. sc. Sandra Car, znan. novakinja


U srijedu 8.7.2015. u 13 sati u sobi A-008 održat će se javna obrana diplomskog rada: FISKULTURA. TJELESNE PRAKSE SOCIJALIZMA.
studentica: Nataša Mihoci
mentor: dr. sc. Tibor Komar


U utorak 7.7.2015. s početkom u 10.45 sati u dvorani A-018 (Arheološka zbirka) održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
Običaj prošnje u Bačkom Monoštoru i Bačkom Bregu – mogućnosti muzejske dokumentacije i prezentacije zvučnih zapisa
studentica: Katarina Dimšić
predsjednica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić
komentor: doc. dr. sc. Goran Zlodi


U utorak 7.7.2015. s početkom u 9 sati, u sobi C-005, održat će se javna obrana diplomskog rada: SPLITSKA RADUNICA KAO TURISTIČKA DESTINACIJA: STUDIJA DRUŠTVENIH INTERAKCIJA
studentica: Helena Mijić
mentorica: izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević


U utorak 30.6.2015. s početkom u 9 sati, u sobi C-005, održat će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
TIJELA, POKRETI, IZVEDBE: KULTURNOANTROPOLOŠKA STUDIJA PLESNE INTEGRACIJE
studentica: Irma Unušić
mentorica: izv. prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević
komentorica: nasl. izv. prof. dr. sc. Valentina Gulin Zrnić


Javna obrana diplomskog rada pod naslovom Lijepa Naša, Vaša: konstrukcija nacionalne imaginacije kroz pogled drugog studentice Jasmine Mirković, održat će se u utorak 26.5. 2015. godine u sobi C-007 s početkom u 11 sati pred povjerenstvom u sastavu:
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, predsjednica povjerenstva
dr.sc. Duško Petrović, član povjerensva
izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, mentor, član povjerenstva


U srijedu 29. travnja s početkom u 12 sati, u sobi C-003, održat će se javna obrana diplomskog rada: BOŽIĆNI OBIČAJI U HRVATSKOJ I ITALIJI
studentica: Ivana Sajko
predsjednica povjerenstva: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta
članica povjerenstva: prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović
mentorica: prof. dr. sc. Milana Černelić


Javna obrana diplomskog rada pod naslovom Između dominacije i suučesništva – o strateškom pozicioniranju etnografa studentice Ivane Jandrić održat će se u četvrtak 5. veljače 2015. godine u sobi C-007 s početkom u 11 sati pred povjerenstvom u sastavu:
izv. prof. dr. sc. Tomislav Pletenac, predsjednik povjerenstva
dr. sc. Ivona Grgurinović, članica povjerenstva
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, mentorica, članica povjerenstva


studentica: Anja Ribarić
rad: Uloga krsnika u liječenju stanovništva sjeverne Istre u dvadesetom stoljeću
mentorica: dr. sc. Marijana Belaj, izv. prof.
vrijeme i mjesto obrane: 14. 1. 2015. u 11 sati, C-005


U ponedjeljak 22.12.2014. s početkom u 15 sati, u sobi C-002, održati će se javna obrana interdisciplinarnog diplomskog rada:
KONSTRUKCIJE IDENTITETA NA PRIMJERIMA MEĐUNARODNIH MIGRANATA U ZAGREBU
studentica: Marija Biljan
mentorica: doc. dr. sc. Caroline Hornstein Tomić
komentorica: doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta