Mjesečni arhivi: lipanj 2022.

Rad Tajništva 30. 6. 2022.

Dana 30. 6. 2022. (četvrtak) tajništvo Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju će iznimno raditi sa studentima u terminu od 11:00-12:00.

Ispiti – prof. dr. sc. Tihana Petrović Leš

Zbog spriječenosti nastavnice prof. dr. Sc. Tihane Petrović Leš, početak ispita dana 5. srpnja 2022. godine, pomiče se sa 12.00 na 13.00 h. Zbog broja pristiglih prijava raspored je organiziran na sljedeći način: Antropologija tekstila i Hrvatsko čipkarstvo od 13. 00 do 15.00 h, a od 15.00 h dalje ispiti iz Povijesti hrvatske etnologije.

Održana promocija knjige Lejle Hairlahović-Hušić: Identitet/i muslimana u Cazinskoj krajini

U suizadavaštvu Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju i Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu, uz financijsku potporu MZO RH objavljena je knjiga Identitet/i muslimana u Cazinskoj krajini (2021). Rukopis knjige je doktorska disertacija Lejle Hairlahović-Hušić, doktorandice doktorskog studija Etnologije i kulturne antropologije. Doktorat je pozitivno ocjenjen, no zbog iznenadne smrti doktorandice od COVIDa-19 nije obranjen.

U okviru događanja Lejla- inspiracija budućnosti, u Cazinu je 18. 6. 2022. godine održana promocija knjige, izložba o autoričinom iznimno bogatom životu i radu te Fondacije koja nosi njezino ime. Knjigu su promovirali recenzentica dr. sc. Đženita Sarač Rujanac s Instituta za historiju, izv. prof. Marijeta Rajković Iveta mentorica doktorata i suurednica izdanja te lektorica i dugogodišnja autoričina suradnica prof. Esmira Dervišević. Novac od prodaje knjige koristi Fondacija za stipendiranje doktoranada (https://www.fondacijalejla.ba).

Poziv na prijave – radionica suhozida Petrebišća

Udruga Dragodid i ove godine, u suradnji s Parkom prirode Učka i Općinom Mošćenička Draga, organizira međunarodni, volonterski suhozidni kamp Petrebišća XIII. Kamp će se održati od 30. srpnja do 7. kolovoza 2022. u napuštenom ljetnom selištu Petrebišća na Učki. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane studente i mlade profesionalce da svoje prijave dostave do 1. srpnja 2022.
Detaljne informacije na: http://www.dragodid.org/najavaannouncing-petrebisca-xiii/

Konzultacije – dr. sc. Petra Kelemen

Za vrijeme ljetnih ispitnih rokova dr. sc. Petra Kelemen konzultacije će održavati 28. lipnja i 5. srpnja. Studenti se mole da se radi dogovora oko termina nastavnici jave e-mailom.

Predstavljanje novog Poslijediplomskog doktorskog studija etnologije i kulturne antropologije

Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane studente na predstavljanje programa novog Poslijediplomskog doktorskog studija etnologije i kulturne antropologije.

Studij će predstaviti voditeljica studija, izv. prof. dr. sc. Sanja Potkonjak.

Predstavljanje studija održat će se 29. lipnja 2022. u 16 sati u Dvorani III Filozofskoga fakulteta, Zagreb, Ivana Lučića 3.

S veseljem vas očekujemo!

Dr. sc. Goran Pavel Šantek – konzultacije

Prof. dr. sc. Goran Pavel Šantek će zbog provođenja projektnih istraživanja konzultacije 14. i 15. 6. 2022. održati putem e-maila i Zoom platforme. Zainteresirane studente molimo da se jave na e-mail: gpsantek@ffzg.hr .

Dr. sc. Rajković Iveta – konzultacije

Marijeta Rajković Iveta konzultacije će umjesto 14. i 21. lipnja, održati 13. i 20. 6. od 10.30 do 11.30 sati.
Zbog službenog puta 28. 6. neće održati konzultacije. Molim studente da se jave na e-mail: mrajkovi@ffzg.hr u vezi dogovora za dodatne termine konzultacija.

Obavijest – terenska nastava 10. 6. 2022.

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

ovim putem vam šaljemo posljednje upute vezane uz terensku nastavu ovog petka, 10. lipnja o. g.

Polazak autobusa s Filozofskog fakulteta će biti u 08:00 h. Molimo vas da se pred ulazom u Fakultet okupite 15-20 minuta prije polaska!!!
Na putu za Svetvinčenat predviđena je kraća stanka u trajanju od 20 minuta.
Predviđeni dolazak u Svetvinčenat je u 12:00 h.
Obilazak starog kaštela Grimani-Morosini predviđen je u vremenu od 12:00 do 13:00.
Nakon razgleda kaštela, za sudionike koji su se za to odlučili predviđen je zajednički ručak u Hotelu Lovac (Pazin) u vremenu od 13:30-15:00 [Napomena: cijena ručka je 50 kn po osobi!]. Za one koji se nisu odlučili na zajednički ručak predviđeno je slobodno vrijeme u Pazinu u vremenu od 13:30-15:00.
Poslije ručka i slobodnog vremena od 15:00-16:30 slijedi obilazak Etnografskog muzeja Istre.
Očekivani polazak iz Pazina je u 16:30, a dolazak u Zagreb oko 20:00.

S obzirom na mogućnost lošijeg vremena, preporučuje se sportska i slojevita odjeća te obuća!
Napomena: ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti, plan puta je podložan naknadnim izmjenama.

Za sve daljnje informacije stojimo vam na raspolaganju.

Srdačno vas pozdravljamo,
prof. dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević
Ivan Grkeš, asistent