12. kongres SIEF-a, Zagreb 2015.

Od 21. do 25. lipnja 2015. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se 12. kongres SIEF-a (Société Internationale d´Ethnologie et de Folklore, http://www.siefhome.org/), međunarodnog strukovnog udruženja koje ove godine slavi 50. godišnjicu. Na svojim kongresima SIEF okuplja stručnjake iz područja etnologije i kulturne antropologije, folkloristike, kulturnih studija, povijesti, sociologije, geografije, povijesti umjetnosti, filozofije, arheologije i drugih disciplina, stvarajući prostor za susrete i poticajne rasprave te nudeći uvid u recentna istraživačka kretanja. Relevantna pitanja današnjice udruženje želi rasvijetliti i temom ovoga kongresa: Utopias, Realities, Heritages. Ethnographies for the 21st Century. Prihvaćeni paneli (njih 108, čime je zagrebački kongres najveći dosad) ocrtavaju tematsku širinu i pozivaju na sudjelovanje sve koji se bave brojnim i raznolikim kulturnim i društvenim pitanjima 21. stoljeća: politike i društvena kretanja, tijelo, rod i seksualnost, dom, migracije i granice, religija, ruralno, urbano, socijalistička svakodnevica i postsocijalistička transformacija, hrana i ekologija, digitalno i virtualno, baština i muzeji, arhivi, naracije, razvoj i stanje humanističkih disciplina i sl.
Lokalni organizatori kongresa, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Institut za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, pozivaju Vas da svojim izlaganjima obogatite diskusije o različitim imaginarijima utopija, realnosti i baština.
Opis teme kongresa, popis panela i upute za prijavu izlaganja možete pronaći ovdje: http://www.siefhome.org/congresses/sief2015/. Rok za prijavu izlaganja: 14. siječnja 2015. godine.

Veselimo se vašim prijavama!

Lokalni organizacijski odbor: Jasna Čapo, Nevena Škrbić Alempijević, Valentina Gulin Zrnić, Marijana Belaj, Tvrtko Zebec, Tihana Rubić, Naila Ceribašić, Sanja Potkonjak, Petra Kelemen