Mjesečni arhivi: ožujak 2020.

Najava studentske radionice “Etika fotografske reprezentacije”

Što? Radionica Etika fotografske reprezentacije 
Tko? Voditeljica Sandra Vitaljić
Kada? Planirani datum je 11. – 14. 5. 2020. (poslijepodne/predvečer)
Gdje? Institut za povijest umjetnosti (predavaonica 235), Ulica Grada Vukovara 68, Zagreb

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, odluku o konačnom datumu održavanja radionice prilagodit ćemo preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U sklopu projekta Ekspozicija – Teme i aspekti hrvatske fotografije od 19. stoljeća do danas, koji se provodi uz financijsku podršku Hrvatske zaklade za znanosti, umjetnica Sandra Vitaljić vodit će studentsku radionicu Etika fotografske reprezentacije, namijenjenu ponajviše studentima Akademije likovne umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti i Filozofskog fakulteta, osobito odsjeka za povijest umjetnosti te etnologiju i kulturnu antropologiju. Zainteresirane sudionike molimo da se jave na e-adrese trubic@ffzg.hr, bojanmrdenovic@gmail.com i/li skrizic@ipu.hr za sva pitanja te preliminarne upute i materijale. Za radionicu je potrebno imati fotoaparat ili mobilni telefon s mogućnošću snimanja.

RadionicaEFR.docx

Obavijest – predavanje prof. Mala L. Matacin se otkazuje

mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa i Katedra za primijenjenu antropologiju Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju Vas na predavanje pod naslovom “Using Photography as a Pedagogical Tool: Engaging Student Activism” koje će održati Mala L. Matacin, Ph.D. Associate Professor (University of Hartford, USA) u srijedu, 18. ožujka 2020. godine u 9.30 sati, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predavaonica A125.  Više informacija o predavačici i predavanju možete pročitati u privitku mobilnaEKA_Mala_Matacin_predavanje_

Odgoda predstavljanja trećeg broja Antropološkog almanaha

U skladu s Odlukom Uprave o izvođenju nastave i radu Filozofskog fakulteta vezano uz COVID-19 Uredništvo Antropološkog almanaha privremeno događa predstavljanje časopisa, a dodatne će informacije biti dostupne kada bude mogućnosti da se predstavljanje održi na Fakultetu.

Obavijest – Teorije kulturne antropologije

Kolegij Teorije kulturne antropologije će se izvoditi na Facebook grupi “Teorije kulturne antropologije”.
Mole se studenti da pošalju prijave na Facebook grupu kako bi mogli pratiti predavanja i dobivati seminarske zadaće.

Obavijest – tajništvo odsjeka

Tajništvo Odsjeka neće raditi zbog bolovanja. Studenti se po potrebi mogu e-mailom javiti pročelniku dr. sc. Tiboru Komaru ili zamjenici pročelnika dr. sc. Tihani Rubić.

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za ak. god. 2019./2020.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za ak. god. 2019./2020. Pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su dužni do četvrtka 30. travnja 2020. do 16 sati prijaviti rad na mrežnim stranicama Sveučilišta, a ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i potpisano obrazloženje mentora) u dva (2) primjerka dostaviti Povjerenstvu za Rektorovu nagradu Filozofskog fakulteta putem Urudžbenog ureda Fakulteta (D-01) i na e-mail adresu: rektorova@ffzg.hr.

Mentori svoje mišljenje o prijavljenom radu (najkasnije do četvrtka 30. travnja 2020. do 16 sati) unose u obrazac korištenjem šifre rada koju im nakon prijave rada dostavlja student.

Studenti mogu pristupiti aplikaciji na mrežnim stranicama Sveučilišta svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom (ako studenti ne znaju korisničko ime ili lozinku, za pomoć se mogu obratiti administratoru korisničkih računa).

Molimo studente da nakon on-line prijave obavezno provjere status prijave u aplikaciji (pod „Pregled prijava“).

Prijedloge za nagrade u kategorijama e) i f) (uključujući sažetke te obrazloženje mentora) potrebno je do srijede 29. travnja poslati na adresu rektorova@ffzg.hr kako bi radovi pravovremeno bili prijavljeni na stranicama Sveučilišta (popis podataka potrebnih za on-line prijavu dostupan je na stranici Fakulteta).

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u srijedu 1. srpnja 2020.

Više informacija o natječaju dostupno je na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Prilozi i poveznice: